Skip to main content
Call us : +306972204356 E-mail : info@alteravita.eu
English ‎(en)‎
Crnogorski ‎(mis)‎ Deutsch ‎(de)‎ English ‎(en)‎ Español - Internacional ‎(es)‎ Français ‎(fr)‎ Italiano ‎(it)‎ Nederlands ‎(nl)‎ Polski ‎(pl)‎ Português - Portugal ‎(pt)‎ Slovenčina ‎(sk)‎ Türkçe ‎(tr)‎ Ελληνικά ‎(el)‎
You are currently using guest access
Log in
Altera Vita e-Learning MOODLE Platform
Home Calendar Courses Collapse Expand
All courses Course search
Blog About Us
Altera Vita e-Learning MOODLE Platform
  • Home
  • Calendar
  • Courses
    All courses Course search
  • Blog
  • About Us
  • More
Expand all Collapse all
  1. Dashboard
  2. diamesolavisi
  3. 1η ΕΝΟΤΗΤΑ-ΟΡΙΣΜΟΙ
  4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Completion requirements

Μέσα από ένα συνοπτικό κείμενο και τα αντίστοιχα βήματα που περιγράφονται σ΄αυτό,  ο συντονιστής του κάθε σχολείου σε συνεργασία με την υποστηρικτική ομάδα ΟΔΠ θα σχεδιάσει την ενημέρωση του συλλόγου διδασκόντων, θα αναζητήσει υποψήφιους διαμεσολαβητές, 2 από κάθε τμήμα, μετά από ολιγόλεπτη παρουσίαση του προγράμματος σε κάθε τμήμα  (μπορούν οι υποψήφιοι μαθητές/τριες να είναι περισσότεροι από 2 ), να δηλώσουν με το έγγραφο την υποψηφιότητα τους και να αξιολογηθούν μετά από την συντονιστική ομάδα των εκπαιδευτικών με κριτήριο ποιοι μαθητές/τριες έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες επικοινωνίας, ενσυναίσθησης , ενεργητικής ακρόασης και αποδοχής από τους συμμαθητές τους).

Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν, θα αξιοποιήσουν εκπαιδευτικό υλικό για την εκπαίδευση των μαθητών διαμεσολαβητών, αφού πρώτα ενημερωθούν οι  συντονιστές- εκπαιδευτικοί για τον τρόπο και την μεθοδολογία που θα  ακολουθήσουν. Πρόκειται για μία διαδικασία κατά την οποία μαθήτριες και μαθητές, αφού εκπαιδευτούν από καθηγήτριες, καθηγητές τους που θα επιμορφωθούν σχετικά με αυτό το θέμα, διαμεσολαβούν σε μαθητικές συγκρούσεις.  Η παρέμβασή τους γίνεται μόνο στις περιπτώσεις σύγκρουσης και όχι στις περιπτώσεις διδασκαλίας και μάθησης (π.χ. δεν είναι δουλειά των διαμεσολαβητών να διαχειριστούν μαθησιακές δυσκολίες των συμμαθητών τους ή δυσκολίες του εκπαιδευτικού την ώρα της διδασκαλίας).

Η περίπτωση σύγκρουσης κατά την ώρα του μαθήματος είναι υπόθεση του εκπαιδευτικού και όχι των διαμεσολαβητών.

Ο χρόνος για μια διαμεσολάβηση δεν μπορεί να υπερβεί τα 5 – 10 λεπτά. Αν χρειαστούν χρόνο εκτός διαλείμματος, ζητούν την άδεια του εκπαιδευτικού.

Οι μαθητές/ διαμεσολαβητές δε δρουν απομονωμένα. Έτσι το πρόγραμμα επιμόρφωσής τους θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και αντίστοιχο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και γονέων. Οι μαθητές/ διαμεσολαβητές χρειάζονται (ειδικά κατά τα πρώτα στάδια) συνεχή ενίσχυση και υποστήριξη, η οποία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την εμπλοκή των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης των μαθητών θα περιλαμβάνει:

Α. Γνωριμία και κτίσιμο ομάδας

Β. Προσμονές – Πλαίσιο αξιών

Γ. Διαφορετικότητα, αποδοχή, ενσυναίσθηση

Δ. Θέματα ταυτότητας και αλλαγής

Ε. Έκφραση συναισθημάτων, θυμός και διαχείρισή του

ΣΤ. Ενεργητική ακρόαση

Ζ. Είδη συγκρούσεων και διαχείρισή τους

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Θ. Προσομοίωση διαμεσολάβησης

Ι. Αξιολόγηση

 



Πατήστε στο σύνδεσμο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ.pdf για να δείτε το αρχείο.

  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για τα βηματα της Διαμεσολαβησης.pdf ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για τα βηματα της Διαμεσολαβησης.pdf
    21 November 2021, 7:57 PM
Academi
ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ-ΑLTERA VITA
Social Cooperative of Cyclades
Kepos-Manna, 84100 Syros 
CYCLADES-GREECE
tel:+306972204356    
E-Μail: info@alteravita.eu
Web: https://alteravita.eu
E-LEARNING: https://e-learning.alteravita.eu
ENSEL-NETWORK: https://en-sel.eu/
ENSA: https://www.ensa-network.eu/

Info

    Moodle communityΕΝSEL NetworkΌροι ΧρήσηςTerms of Use

Contact Us

Kepos-Manna, 84100 Syros Cyclades GREECE

Phone : +306972204356

Email : info@alteravita.eu

Follow Us

Copyright © 2015 - Developed by ALTERAVITA.EU. Powered by Moodle

You are currently using guest access (Log in)
Get the mobile app
Powered by Moodle