Passer au contenu principal
Panneau latéral
Vous êtes connecté anonymement (
Connexion
)
Courses
All courses
Course search
Français (fr)
Crnogorski (mis)
Deutsch (de)
English (en)
Español - Internacional (es)
Français (fr)
Italiano (it)
Nederlands (nl)
Polski (pl)
Português - Portugal (pt)
Slovenčina (sk)
Türkçe (tr)
Ελληνικά (el)
Digital skills for adults - Course 3- Greece
Accueil
Cours
ERASMUS + DIGIT ALL
Course 3- Greece
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ανακοινώσεις
Recherche (forums)
Recherche (forums)
Ανακοινώσεις
Νέα και ανακοινώσεις
(Aucune annonce n'a encore été publiée)
Aller à…
Aller à…
1.1 Μπορώ να ξεχωρίσω τα συγχρονισμένα και ασύγχρονα μέσα επικοινωνίας και να επιλέξω το καταλληλότερο για την επικοινωνία που θέλω να κάνω
1.2 Μπορώ να δημιουργήσω και να αποθηκεύσω επαφές στις ψηφιακές συσκευές μου
1.3 Μπορώ να κάνω βιντεοκλήσεις μέσω του Διαδικτύου
1.4 Μπορώ να βρω και να δω τις τελευταίες κλήσεις και μηνύματα που έγιναν και λήφθηκαν
1.5 Μπορώ να δημιουργήσω ένα λογαριασμό για να έχω πρόσβαση και να χρησιμοποιώ διαδικτυακές ψηφιακές υπηρεσίες (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλες διαδραστικές δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες...)
1.6. Μπορώ να χρησιμοποιήσω SMS για να στέλνω και να λαμβάνω μηνύματα μέσω του τηλεφώνου μου
1.7. Μπορώ να στείλω γραπτά μηνύματα μέσω εφαρμογών άμεσης αποστολής μηνυμάτων (WhatsApp, Messenger, Skype)
1.8. Μπορώ να δημοσιεύσω μηνύματα σε ένα φόρουμ ή/και ένα blog
Forum
Κουιζ 1ης ενότητας
2.1 Μπορώ να μοιραστώ αρχεία ως συνημμένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων ασύγχρονων υπηρεσιών επικοινωνίας
2.2 Μπορώ να μοιραστώ φακέλους στο σύννεφο- cloud
2.3 Μπορώ να μοιραστώ αρχεία, βίντεο, ήχο, φωτογραφίες, τοποθεσίες και επαφές διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του λογισμικού άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων (WhatsApp, Messenger, Skype και άλλα), επίσης χρησιμοποιώντας τη λειτουργία «κοινή χρήση»
2.4. Μπορώ να ανεβάσω περιεχόμενο που δημιουργείται από τον εαυτό μου (π.χ. μια φωτογραφία) για να το μοιραστώ σε ιστότοπους που το ζητούν ή/και που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα (μέσα κοινωνικής δικτύωσης)
Κουιζ 2ης ενότητας
3.1 Μπορώ να βρω τους επίσημους δικτυακούς τόπους και τις εφαρμογές κρατικών φορέων και άλλων δημόσιων οργανισμών στη χώρα μου σε εθνικό και τοπικό επίπεδο σε τομείς ενδιαφέροντος (εργασιακή απασχόληση, υγεία, εκπαίδευση, φόροι, κ.λπ.)
3.2 Μπορώ να βρω τις επίσημες ιστοσελίδες και εφαρμογές των ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών του ενδιαφέροντός μου (συγκοινωνία & ταξίδια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, κλπ.)
3.3 Μπορώ να πάρω πληροφορίες από (δημόσιους/ιδιωτικούς) ιστότοπους υπηρεσιών ή εφαρμογές για τη διεξαγωγή διαδικασιών αυτοπροσώπως (υγεία, εργασιακή απασχόληση, κοινωνική ασφάλιση, μεταφορές...)
3.4 Μπορώ να προσδιορίσω τις διαδραστικές υπηρεσίες που προσφέρονται από (δημόσιες/ιδιωτικές) ιστοσελίδες υπηρεσιών ή εφαρμογές
3.5 Μπορώ να συμπληρώσω μια ηλεκτρονική φόρμα χρησιμοποιώντας επίσης μια αναπτυσσόμενη λίστα, πλαίσιο ελέγχου, κουμπί επιλογής, ημερολόγιο και άλλες λειτουργίες
3.6 Μπορώ να απαντήσω σε αιτήματα επαλήθευσης ταυτότητας, εάν αυτό είναι απαραίτητο για την πρόσβαση σε (δημόσιες/ιδιωτικές) ιστοσελίδες υπηρεσιών
3.7 Μπορώ να εξηγήσω τι είναι η «ισχυρή επαλήθευση ταυτότητας» και γιατί είναι απαραίτητη για τη χρήση μιας σειράς ηλεκτρονικών υπηρεσιών
3.8 Μπορώ να μεταφορτώσω έγγραφα και φωτογραφίες όταν αυτό απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας διαδικτυακής συναλλαγής
Κουιζ 3ης ενότητας
4.1 Μπορώ να στέλνω και να λαμβάνω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πολλαπλούς παραλήπτες (και με το «απάντηση σε όλους») για να υποστηρίξω την ομαδική επικοινωνία
4.2 Μπορώ να προσθέσω έναν συμμετέχοντα ή να συμμετάσχω σε μια βιντεοκλήση
4.3. Μπορώ να δημιουργήσω μια ομάδα WhatsApp και να προσθέσω μέλη σε αυτή
Κουιζ 4ης ενότητας
5.1 Μπορώ να εφαρμόσω τα βασικά στοιχεία του πρωτοκόλλου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. χρήση του BCC, προώθηση κ.λπ.)
5.2. Μπορώ να εφαρμόσω τους βασικούς κανόνες διαδικτυακής συγγραφής και μπορώ να χρησιμοποιήσω κατάλληλα emoticons( φατσούλες) κατά την επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου
5.3. Όταν επικοινωνώ μέσω του Διαδικτύου, μπορώ να αναγνωρίσω κατάλληλες συμπεριφορές για να υιοθετήσω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης... όπως το να ζητήσω άδεια πριν από τη δημοσίευση/κοινοποίηση φωτογραφιών άλλων ατόμων (ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά)·
5.4. Μπορώ να αναγνωρίσω την ακατάλληλη από κοινωνική/ηθική άποψη διαδικτυακή συμπεριφορά και επικοινωνία, όπως η ρητορική μίσους, η εμπρηστική γλώσσα, η κοροϊδία(τρολάρισμα), ο κυβερνοεκφοβισμός, η παρακολούθηση μέσω διαδικτύου κ.λπ.
5.5. Χρησιμοποιώ βασικούς τρόπους για να αντιπαραβάλλω τις αρνητικές αλληλεπιδράσεις στο διαδίκτυο (επισήμανση αναρτήσεων σε ιδιοκτήτες υπηρεσιών,ταχυδρομική αστυνομία κ.λπ.)
Κουιζ 5ης ενότητας
6.1 Μπορώ να δημιουργήσω έναν online λογαριασμό και συναφή προσωπικό προφίλ και να συνδεθώ με ασφάλεια. Μπορώ να διαγράψω το λογαριασμό μου αν θέλω να σταματήσω.
6.2 Μπορώ να δώσω παραδείγματα αποτυπωμάτων που οικειοθελώς αφήνω στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας διαφορετικές εφαρμογές επικοινωνίας και να εντοπίσω εκείνες που μπορεί να βλάψουν τη φήμη μου.
6.3 Μπορώ να ψάξω και να δω πληροφορίες για τον εαυτό μου και άλλους στο διαδίκτυο
6.4 Μπορώ να προσαρμόσω το διαδικτυακό προφίλ μου ανάλογα με το ενδεχόμενο κοινό ( τυπικό-άτυπο, επαγγελματικό, επίσημο, θεματικό κ.λπ.)
Κουιζ 6ης ενότητας
DIGIT-ALL. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
1.1 Μπορώ να ξεχωρίσω τα συγχρονισμένα και ασύγχρονα μέσα επικοινωνίας και να επιλέξω το καταλληλότερο για την επικοινωνία που θέλω να κάνω ►
Course 3- Greece
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1.1. Αλληλεπίδραση μέσω ψηφιακών τεχνολογιών
1.2. Κοινή χρήση μέσω ψηφιακών τεχνολογιών
1.3. Συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών μέσω ψηφιακών τεχνολογιών
1.4. Συνεργασία μέσω ψηφιακών τεχνολογιών
1.5. Διαδίκτυο
1.6. Διαχείριση ψηφιακής ταυτότητας
Αξιολόγηση
Accueil
Calendrier
Obtenir l'app mobile