ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕΛΩΝ -ΣΥΜΜΕΤΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕΛΩΝ -ΣΥΜΜΕΤΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Nombre de réponses : 0

Ξεκινώντας αυτό το σεμινάριο θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε και να γνωριστούμε . 

Αγαπητές συμμετέχουσες και αγαπητοί συμμετέχοντες  με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε στο σεμινάριο.  Επιτρέψτε μου να σας συστηθούμε.                                                                         
Ονομάζομαι Ευκαρπίδης Απόστολος και είμαι Νοσηλευτής. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Εργάζομαι στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου εδώ και 20 χρόνια και τα δύο τελευταία χρόνια έχω την ευθύνη του Χειρουργικού Νοσηλευτικού Τομέα.                         Τις βασικές σπουδές μου συμπληρώνουν η ειδικότητα Παθολογικής Νοσηλευτικής το 2003 και κατόπιν τρία προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, με κατεύθυνση τις Υπηρεσίες Υγείας, τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες και τις Μονάδες Υγείας αντίστοιχα. Επιπλέον,  ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Δημόσια Υγεία με κατεύθυνση τα Χρόνια Νοσήματα. 
Συμπληρωματικά  έχω λάβει ειδικές πιστοποιήσεις στην Κοινωνιολογία της Υγείας, τους Κοινωνικούς και Πολιτιστικούς Καθοριστές της Υγείας και της Αρρώστιας, στις Μεθόδους και τις Τεχνικές των Κοινωνικών Επιστημών, στην Κοινωνιολογία των Υπηρεσιών Υγείας / Νοσοκομείων/ Ιδρυμάτων Κοινωνικής Φροντίδας, στην Επικοινωνία και Υγεία, στην Ανθρωπολογία της Υγείας και στην Ψυχολογία της Υγείας.Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων μου είναι η ανάπτυξη της υπηρεσίας μου και του νοητικού  κεφαλαίου της, τόσο ως προς το κύριο θεραπευτικό καθήκον που επιτελεί, όσο και προς την κατεύθυνση της πρόληψης. Όλοι μπορούμε να γίνουμε πολλαπλασιαστές και κοινωνοί των θεμάτων που μας απασχολούν αρκεί να διαθέτουμε την ολοκληρωμένη (τεκμηριωμένη) γνώση. Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου μας προσανατολίζει και ο κοινωνικός ρόλος της δουλειάς μας.
 Έτσι, η δημιουργία τέτοιου ανθρώπινου κεφαλαίου και η αξιοποίησή του σε δράσεις  ευαισθητοποίησης και προστασίας των πολιτών μπορούν να έχουν μια άμεση θετική επίπτωση στη μείωση πολλών  νοσημάτων  που δημιουργούν στη σύγχρονη εποχή ένα τεράστιο φορτίο νοσηρότητας και θνησιμότητας στον πληθυσμό, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.   Αυτό το έργο μπορεί να επιτελεστεί σε κάθε χώρο και κυρίως ο καθένας μας στο χώρο της δουλειάς του.                                                                                                                   Στο επίπεδο αυτό έχουμε δημιουργήσει πολλές συμπράξεις και συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο τόσο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια και Δήμο), όσο και με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τους Αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους εργαζομένων διαφόρων φορέων κ.λ.π.  
Επίσης μέσα από το Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας στις Κυκλάδες που έχει ιδρυθεί, γίνεται προσπάθεια κάθε δράση που γεννιέται σε κάθε νησί να επικοινωνείτε ακόμα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας  και στα υπόλοιπα νησιά στους πληθυσμούς στόχους εκπαίδευσης που είναι οι εκπαιδευτικοί, οι επαγγελματίες υγείας και οι γονείς. 
Μια προέκταση των παραπάνω είναι και το σεμινάριο το οποίο θα παρακολουθήσετε και στο οποίο για άλλη μια φορά σας καλωσορίζω.                                                                   
Αγαπητοί/ες                                                           
Ονομάζομαι Μίλτος Σακελλαρίου. Σπούδασα Βιολογία στην Ελλάδα-Γαλλία και έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, με ειδίκευση στη χρήση ουσιών και θεραπεία οικογένειας.
Ειδικεύτηκα στη Συστημική Προσέγγιση και Διεργασία Ομάδας, όπως επίσης και στη εμψύχωση νέων, από το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) στην Αθήνα.
Έχω εργαστεί σε νοσοκομεία, σε σχολεία, στην Αφρική εθελοντικά με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Από το 1999 έως το 2007 εργάστηκα ως Σύμβουλος Πρόληψης με ομάδες συμβουλευτικής γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων στο Κέντρο Πρόληψης "ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ”.
Στα 8 χρόνια που εργάστηκα στο «ΘΗΣΕΑ», μου δόθηκε η ευκαιρία να πειραματισθώ, ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις με εφήβους μέσα στα πλαίσια των Προγραμμάτων Πρόληψης σε Γυμνάσια και Λύκεια των Κυκλάδων. Επίσης σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς εκπαιδευμένους από το Κέντρο Πρόληψης υλοποιήσαμε Προγράμματα Αγωγής Υγείας και περιβαλλοντικά προγράμματα
Εδώ και 8 χρόνια εργάζομαι σαν εκπαιδευτικός. Στο 1ο ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ, ήμουν 4 χρόνια, έχοντας την ευθύνη του Μικροβιολογικού εργαστηρίου του Τομέα Υγείας -Πρόνοιας. 
  Για τρία  χρόνια είχα το συντονισμό-εμψύχωση της θεατρικής ομάδας του σχολείου που αποτελείτο  από μαθητές -καθηγητές και γονείς.Μέσα στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος φτιάξαμε ομάδες φωτογραφίας, μονοπατιών, ομάδας blog, ένα χώρο επικοινωνίας που μοιραστήκαμε σκέψεις, απόψεις, βιώματα, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, μα περισσότερο μέσα από κοινές δράσεις στο σχολείο, μέσα από τον πολιτισμό και την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον..http://syroscommunity.blogspot.com . Τα 3 τελευταία χρόνια  είμαι Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Κυκλάδων. 
http://ssnkyklades.wix.com/ssnkyklades
Έργο του ΣΣΝ είναι :
Η ψυχοκοινωνική κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων του νομού Κυκλάδων, μέσω του εντοπισμού, διάγνωσης, βραχείας ψυχολογικής παρέμβασης και παραπομπής των περιπτώσεων μαθητών/τριών που χρήζουν ιδιαίτερης ψυχολογικής αντιμετώπισης.
Οργάνωση συναντήσεων ομάδων εκπαιδευτικών, προκειμένου να συμβάλλουν στην επίλυση παιδαγωγικών, οργανωτικών και άλλων ζητημάτων και να υποστηρίξουν την προσπάθειά τους.
Η εφαρμογή, στήριξη και παρακολούθηση  προγραμμάτων Αγωγής Υγείας για τους μαθητές/τριες, η παραγωγή και διανομή εκπαιδευτικού υλικού, η συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, μέσα από βιωματικά σεμινάρια, ιδιαίτερα αυτών που εφαρμόζουν σχετικά προγράμματα.
Δημιουργία ομάδων συμβουλευτικής γονέων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων, για την προσωπική τους ανάπτυξη, απόκτηση δεξιοτήτων, ενδυνάμωση στο γονεϊκό τους ρόλο, για το μεγάλωμα και την αυτονόμηση των παιδιών.
Aτομική   Συμβουλευτική Γονέων –εκπαιδευτικών- μαθητών με ψυχολογικά προβλήματα.
  • Η Ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα αγωγής υγείας και ψυχικής υγείας.
Συμετοχή στη δημιουργία του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ». http://diktyokyklades.blogspot.gr/ 
Είμαι 53 ετών, παντρεμένος και έχω τρεις κόρες.
Λίγα λόγια για το σεμινάριο.

Η εξ αποστάσεως επιμόρφωση και μάλιστα η ασύγχρονη έχει πλεονεκτήματα,, όπως τη δυνατότητα της επιμόρφωσης και μάλιστα από απόσταση, με το χρόνο που μπορώ να διαθέσω , όποια ώρα της μέρας- βδομάδας. Η δυνατότητα αυτή είναι πολύ σημαντική και εφόσον αυτό οδηγεί σ΄ένα  πιστοποιητικό επιμόρφωσης  είναι και θετικό  μέσα στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και εξέλιξης μας ως επαγγελματία αλλά και ως άνθρωπο.

Όμως  στερεί την δυνατότητα γνωριμίας , επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους άλλους συμμετέχοντες και τους  επιμορφωτές. Για να  δώσουμε την δυνατότητα αυτή ξεκινάμε την διαδικασία του forum και σας καλούμε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και ότι σας φέρνει στην διαδικτυακή μας ομάδα των διαφυλικών σχέσεων και του HPV. 

Πατώντας το κουμπί απάντηση μπορείτε να γράψετε ότι νομίζετε ότι θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας.