Ir para o conteúdo principal
Painel lateral
A aceder como visitante (
Entrar
)
Courses
All courses
Course search
Português - Portugal (pt)
Crnogorski (mis)
Deutsch (de)
English (en)
Español - Internacional (es)
Français (fr)
Italiano (it)
Nederlands (nl)
Polski (pl)
Português - Portugal (pt)
Slovenčina (sk)
Türkçe (tr)
Ελληνικά (el)
Digital skills for adults - Course 2- Greece
Página principal
Disciplinas
ERASMUS + DIGIT ALL
Course 2- Greece
Μάθημα 2ο: Ψηφιακός Γραμματισμός
Announcements
Pesquisar nos fóruns
Pesquisar nos fóruns
Announcements
General news and announcements
(Ainda não foram publicados anúncios)
Ir para...
Ir para...
1.1. Μπορώ να εντοπίσω το εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης στη συσκευή μου, να ανοίξω το πρόγραμμα περιήγησης και να χρησιμοποιήσω τα κουμπιά της γραμμής εργαλείων
1.2 Μπορώ να πλοηγηθώ σε ιστοσελίδες (εντός ενός ιστότοπου ή μέσω ιστοτόπων) χρησιμοποιώντας υπερσυνδέσμους και μενού
1.3 Μπορώ να αποθηκεύσω διευθύνσεις ιστού στα αγαπημένα/σελιδοδείκτες του προγράμματος περιήγησης μου
1.4 Μπορώ να ανακτήσω μια ιστοσελίδα που επισκέφτηκα προηγουμένως από το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής μου ή από τους σελιδοδείκτες
1.5 Μπορώ να βρω πληροφορίες στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας γνωστές μηχανές αναζήτησης (Google, Bing, Yahoo!...)
1.6 Μπορώ να βρω εικόνες, βίντεο, παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο πολυμέσων στο Διαδίκτυο
1.7 Μπορώ να χρησιμοποιήσω online χάρτες και υπηρεσίες εντοπισμού τοποθεσίας (επιπτώσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής!)
1.8 Μπορώ να κατεβάσω και να αποθηκεύσω αρχεία από το διαδίκτυο
Κουιζ 1ης ενότητας
2.1 Μπορώ να αξιολογήσω κατά πόσον οι πληροφορίες ή το περιεχόμενο που βρίσκω στο διαδίκτυο είναι ή δεν είναι αξιόπιστα, εξετάζοντας τον συντάκτη και τις αναφορές, την ημερομηνία παραγωγής/έκδοσης και άλλα κριτήρια αξιολόγησης
2.2 Μπορώ να διαφοροποιήσω την επίσημη ιστοσελίδα μιας υπηρεσίας ή ενός παρόχου προϊόντων από άλλες ανεπίσημες ιστοσελίδες, ελέγχοντας τη διεύθυνση URL, τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και άλλες πτυχές
2.3 Μπορώ να διαφοροποιήσω το διαφημιζόμενο ψηφιακό περιεχόμενο και το μη διαφημιζόμενο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο
Κουιζ 2ης ενότητας
3.1 Μπορώ να οργανώσω (δημιουργώ, διαγράφω, αντιγράφω, μετονομάζω) φακέλους για να αποθηκεύσω αρχεία στην ψηφιακή μου συσκευή
3.2 Μπορώ να αναγνωρίσω τύπους αρχείων με βάση την επέκτασή τους
3.3 Μπορώ να προβάλω και να ταξινομώ αρχεία μέσα σε έναν φάκελο με διαφορετικούς τρόπους
3.4 Μπορώ να δημιουργήσω, να εντοπίσω, να ανοίξω, να αντιγράψω, να μετακινήσω, να μετονομάσω και να διαγράψω αρχεία στην ψηφιακή μου συσκευή
3.5 Μπορώ να δημιουργήσω, να ανοίξω, να αντιγράψω, να μετακινήσω, να διαγράψω αρχεία και φακέλους σε α) εξωτερική/φορητή συσκευή αποθήκευσης (σκληρός δίσκος, κάρτα μνήμης, μνήμη USB), β) υπηρεσία αποθήκευσης cloud
3.6 Μπορώ να συμπιέζω ή να εξαγάγω στον υπολογιστή μου συμπιεσμένα αρχεία/φακέλους (zip, rar …)
Κουιζ 3ης ενότητας
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
1.1. Μπορώ να εντοπίσω το εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης στη συσκευή μου, να ανοίξω το πρόγραμμα περιήγησης και να χρησιμοποιήσω τα κουμπιά της γραμμής εργαλείων ►
Course 2- Greece
Μάθημα 2ο: Ψηφιακός Γραμματισμός
1.1 Περιήγηση, αναζήτηση και φιλτράρισμα δεδομένων, πληροφοριών και ψηφιακού περιεχομένου
1.2 Αξιολόγηση δεδομένων, πληροφοριών και ψηφιακού περιεχομένου
1.3 Διαχείριση δεδομένων, πληροφοριών και ψηφιακού περιεχομένου
Αξιολόγηση
Página principal
Calendário
Obter a Aplicação móvel