Skip to main content
Side panel
You are currently using guest access (
Log in
)
Courses
All courses
Course search
English (en)
Crnogorski (mis)
Deutsch (de)
English (en)
Español - Internacional (es)
Français (fr)
Italiano (it)
Nederlands (nl)
Polski (pl)
Português - Portugal (pt)
Slovenčina (sk)
Türkçe (tr)
Ελληνικά (el)
Digital skills for adults - Course 1-Greece
Home
Courses
ERASMUS + DIGIT ALL
Course 1-Greece
Μάθημα 1ο: Ασφάλεια
Ανακοινώσεις
Search forums
Search forums
Ανακοινώσεις
Γενικές ειδήσεις και ανακοινώσεις
(No announcements have been posted yet.)
Jump to...
Jump to...
1.1 Μπορώ να περιγράψω τους κινδύνους και τις απειλές για την ψηφιακή μου συσκευή (καταστροφή υλικού, φυσικές επιπτώσεις, ανθρώπινο σφάλμα κ.λπ.) και τις πιθανές συνέπειές τους
1.2 Μπορώ να αναγνωρίσω ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα, αναδυόμενα παράθυρα (pop ups) που μπορούν να προκαλέσουν απώλεια δεδομένων ή κακή χρήση της ψηφιακής συσκευής μου (κάνοντας κλικ σε αυτά ή κατεβάζοντας άγνωστα συνημμένα)
1.3 Μπορώ να εγκαταστήσω/ενεργοποιήσω το λογισμικό και τις λειτουργίες προστασίας των συσκευών μου
1.4 Ενημερώνω τακτικά το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή μου, το λογισμικό ασφαλείας και άλλες εφαρμογές (όταν ζητηθεί ή με τη δημιουργία αυτόματων ενημερώσεων), για την πρόληψη προβλημάτων ασφάλειας
1.5 Κάνω συχνά αντίγραφα ασφαλείας των πληροφοριών ή του περιεχομένου που βρίσκω σημαντικό, κάνοντας ένα αντίγραφο και αποθηκεύοντας το ξεχωριστά είτε στο σύννεφο είτε σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης
1.6 Μπορώ να δημιουργήσω και να χρησιμοποιήσω ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης σύμφωνα με τις υφιστάμενες κατευθυντήριες γραμμές
1.7 Διατηρώ ασφαλείς τις πληροφορίες που χρησιμοποιώ για την πρόσβαση στις συσκευές και τους διαδικτυακούς λογαριασμούς μου, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς και ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης για ιστότοπους και λογαριασμούς.
Κουιζ 1ης ενότητας
2.1 Μπορώ να παράσχω έναν κατάλογο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αναφέροντας εκείνα που δεν πρέπει να κοινοποιούνται ή να καθίστανται ορατά στο Διαδίκτυο
2.2 Μπορώ να αναφέρω τα δικαιώματα των πολιτών που ορίζονται στον νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ)
2.3 Μπορώ να προσαρμόσω τις προσωπικές πληροφορίες που παρέχω ανάλογα με το πλαίσιο και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους (κοινωνικά δίκτυα, φόρουμ...)
2.4 Μπορώ να καθορίσω ρυθμίσεις απορρήτου στις συσκευές μου και στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ -> π.χ. εφαρμόστε ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook για να διασφαλίσετε ότι μόνο οι φίλοι μπορούν να δουν αναρτήσεις και κοινόχρηστο περιεχόμενο
2.5 Μπορώ να προβάλω, να τροποποιήσω και να διαγράψω τα cookies και το ιστορικό πλοήγησης στο πρόγραμμα περιήγησης
2.6 Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία «incognito» (ανώνυμη) περιήγηση που προσφέρεται από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης
Κουιζ 2ης ενότητας
3.1 Μπορώ να εντοπίσω εργονομικούς και φυσικούς κινδύνους που απορρέουν από την παρατεταμένη και ακατάλληλη χρήση ψηφιακών συσκευών
3.2 Μπορώ να εντοπίσω τα κύρια συμπτώματα του Διαδικτύου/ψηφιακού εθισμού, μέτρα για την προστασία του εαυτού μου ή/και των παιδιών μου.
3.3 Μπορώ να λάβω μέτρα για να προστατεύσω τον εαυτό μου και τα παιδιά μου από τον κυβερνοεκφοβισμό, την διαδικτυακή αποπλάνηση και το sexting
3.4 Μπορώ να βρω χρήσιμα / ψυχαγωγικά παιχνίδια, μουσική, συναυλίες, επισκέψεις μουσείων, τέχνες, ταινίες, ενδιαφέροντα άρθρα, ειδήσεις, ταξίδια, πολιτισμούς, γλώσσες, φίλους, συναδέλφους κ.λπ. στο ψηφιακό περιβάλλον
Κουιζ 3ης ενότητας
4.1 Μπορώ να προσδιορίσω τα βασικά μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων (π.χ. αποφυγή της περιττής εκτύπωσης σε χαρτί, απενεργοποίηση εξοπλισμού/συσκευών μετά τη χρήση, όχι φορτιστές συνδεδεμένους χωρίς κινητό τηλέφωνο κ.λπ.)
4.2 Μπορώ να προσδιορίσω πού να καταθέσω παρωχημένα ή/και φθαρμένα στοιχεία ΤΠΕ(ICT) (ηλεκτρονικά εξαρτήματα ή εξαρτήματα υπολογιστών, μπαταρίες, τόνερ κ.λπ.) ώστε να ελαχιστοποιηθεί η σπατάλη τους.
Κουιζ 4ης ενότητας
evaluation
Παραπομπές
1.1 Μπορώ να περιγράψω τους κινδύνους και τις απειλές για την ψηφιακή μου συσκευή (καταστροφή υλικού, φυσικές επιπτώσεις, ανθρώπινο σφάλμα κ.λπ.) και τις πιθανές συνέπειές τους ►
Course 1-Greece
Μάθημα 1ο: Ασφάλεια
1.1. Προστασία συσκευών
1.2. Προστασία προσωπικών δεδομένων και απορρήτου
1.3. Προστασία της υγείας και της ευεξίας
1.4. Προστατεύοντας το περιβάλλον
Αξιολόγηση μαθήματος 1
BΙΒΛΙΟΓΡΑΦΊΑ
Home
Calendar
Get the mobile app